ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Приходите на групата “Стара планина холд” растат с 2.91% през периода януари-октомври

пари домакинства депозити дивидент преки чуждестранни инвестиции елана агрокредит продажбите приходи, Юрий Гагарин прогнози ръст продажби придобивания

Консолидираните продажби за десетте месеца на „Стара планина холд“ АД достигнаха 321.3 млн. лева като бележат ръст от 2.91 % в сравнение със същия период на миналата година, съобщават от компанията.
Прогнозите за паричните постъпления за единадесетте месеца от инвестиционния портфейл на холдинга, в който има предприятия от секторите машиностроене, електрохимия, парфюмерия и козметика и текстилната промишленост, предвиждат да достигнат 346.4 млн. лева. Това представлява спад от 0.48% на годишна база.

Акциите на холдинговото дружество се търгуват на Основния пазар BSE на Българската фондова борса – София, Сегмент „Standard”. От началото на тази година цените им растат, като в момента са на стойност по 10.20 лева за един брой.

Компаниите от портфейла на дружеството също отчитат предварителни данни за продажбите за периода.

„Хидравлични елементи и системи“ АД,

която е водещ производител на бутални, телескопични и плунжерни хидравлични цилиндри в Източна Европа, не успя да изпълни прогнозата на мениджърите за продажби за месец октомври. Фирмата отчита продажби за десетия месец в размер на 6.31 млн. лева и с натрупване от началото на годината 74.90 млн. лева. А това означава спад от 8.46% в сравнение със същия период на миналата година.

Ямболската фирма обяви неокончателен финансов резултат за октомври – брутна печалба в размер на 347 хил. лева, а за десетте месеца – брутна печалба от 4.33 млн. лева. 

Прогнозите на мениджърите на “Хидравлични елементи и системи” АД за ноември предвиждат продажби на стойност 6.59 млн. лева. А това представлява понижение на паричните постъпления за единадесетте месеца от 9.87% в сравнение със същия период на миналата година.

„Стара планина холд“ контролира 64.53% от акциите  справо на глас на ямболската фирма. Пенсионните фондове на „Алианц България“ АД имат дял от 11.82%, „СПХ Инвест“ АД – 8.28%, а свободно търгуваните книжа са 20.20 процента. 

Книжата на „ХЕС“ се търгуват на “Българската фондова борса”. В момента те се предлагат по 5.75 лева за един брой като цената им пада от началото на годината. Това пък оценява водещия производител на хидравлични цилиндри в Източна Европа на 104 614 074 лева пазарна капитализация.

Продажбите на

„М+С Хидравлик“ АД

през октомври са 16.75 млн. лева и с натрупване от началото на годината – общо 199.92 млн. лева. Фирмата от Казанлък, която е водещ производител на хидравлични мотори и аксесоари за тях, държи значителен дял от световния пазар на хидравлични мотори.

Междинната й неокончателна брутна печалба на фирмата е 2.69 млн. лева и 36.26 млн. лева за десетмесечието.

„М+С Хидравлик“ обявява прогноза за приходите от продажби през ноември в размер на 13.54 млн. лева и 213.46 млн. лева с натрупване от началото на годината.

„Стара планина холд“ притежава дял от 30.61% във фирмата.

Акциите на „М+С Хидравлик“ се търгуват възходящо на БФБ през тази година. Първите покупко-продажби през януари бяха по 8.592 лева за един брой, а в момента са над десет лева и сделки се сключват по 10.60 лева. А това оценява компанията на 418 119 120 лева пазарна капитализация.

Приходите от продажби през октомври на производителя на стартерни акумулатори, тягови батерии и стационари батерии

„Елхим Искра“ АД

са в размер на 3.59 млн. лева и за десетте месеца 34.14 млн. лева.

Неокончателният финансов резултат на дружеството пък е загуба в размер на 126 хил. лева, а за десетте месеца загубата е 329 хил. лева.

Мениджърите на предприятието в Пазарджик очакват приходите от продажби за ноември да достигнат 3.90 млн. лева.

Делът на „Стара планина холд“ в капитала на тази фирма е в размер на 51.40 процента.

Акциите на „Елхим Искра“ в момента се търгуват на БФБ по 1 лев всяка. Цената им расте през годината след като през януари котировките бяха под номинала от 0.8526 лева.

Козметичната фирма „Българска роза“ АД – Карлово

изпълни прогнозите за продажби за месец октомври. Паричните постъпления са в размер на 423 хил.лв., а с натрупване от началото на годината – общо 3.58 млн. лева. Козметичната фабрика обяви неокончателен финансов резултат за октомври – печалба от 37 хил. лв. и с натрупване от началото на годината общо 270 хил. лева.

Мениджърите на „Българска роза“ АД прогнозират продажбите през месец ноември за 337 хил.  лв. и с натрупване от началото на годината 3.92 млн. лева.

„Стара планина холд“ притежава 49.99% от акциите с право на глас в козметичната фирма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст