ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ректорът на Софийския университет ще се избира на балотаж

Ще има балотаж за избор на ректор на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски” между проф. д-р Георги Вълчев и акад. проф. Николай Витанов, съобщиха днес на заседанието на Общото събрание на Софийския университет от Централната избирателна комисия в СУ.

Кандидатите за ректор на Софийския университет са четирима: акад. проф. дфзн Николай Витанов, проф. д-р Климент Найденов, проф. д-р Георги Вълчев и проф. дпн Милен Замфиров. 

От 369 регистрирани делегати на Общото събрание на Софийския университет “Св. Климент Охридски” за избор на ректор са гласували 365-има.

Проф. д-р Георги Вълчев от Философския факултет при първото гласуване за ректор получава 125 гласа.  

Проф. д-р Климент Найденов от Геолого-географския факултет е с 64 гласа.

Проф. дпн Милен Замфиров от Факултета по науки за образованието и изкуствата получава 79 гласа. 

Акад. проф. дфзн Николай Витанов от Физическия факултет е с 95 гласа.

На основание член 16, алинея 2 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет на първо гласуване няма избран ректор и трябва да се възпроизведе второ гласуване между двамата кандидати с най-много гласове – между проф. д-р Георги Вълчев от Философския факултет и акад. проф. дфзн Николай Витанов от Физическия факултет, съобщиха от Централната избирателна комисия в СУ.

Изборът ще бъде с бюлетина и ще е за балотаж за ректор на Софийския университет.

Софийският университет “Св. Климент Охридски” избира днес своя 57-ми ректор. Общото събрание на Софийския университет започна своето заседание тази сутрин, като през целия ден се избират колективни органи на управление и контрол на Алма матер, както и еднолични.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст