ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министерството на туризма и зимните курорти започват модернизация в сектора

Министър Динкова проведе работна среща с представители на туристическия бранш и общините за предстоящия зимен сезон.
За това съобщиха от ресорното министерство.
От екипа на министър Динкова ще започнат да подготвят промени заедно с големите зимни курорти с цел да стимулират модернизацията и конкурентоспособността в сектора. На срещата присъстваха представители на най-популярните ски курорти сред туристите – Банско, Пампорово, Витоша и Рила.
Действията им ще бъдат съсредоточени около основните проблеми, които засягат курортите през последните 10 години и които пречат на реалното позициониране на България на световните туристически пазари.

От туристическия бранш и от общините ще обмислят реални предложения за наложително подобряване и обновяване на инфраструктурата, както и пътните табели, които дават указания за маршрутите към курортите.

Предприети са всички необходими действия за подготовката на зимния сезон 2023-2024 година, стана ясно по време на работната среща. Според предварителните данни се очакват туристи от Румъния, Гърция, Турция, Северна Македония, Турция, Великобритания, Германия и Италия.

За да се повиши броят на туристите тази година рекламната кампания на зимния туризъм започна още през октомври, като с нея бяха обхванати най-важните международни пазари, както и вътрешния пазар. Работи се и в посока на обхващане на така наречени „крила на сезона“, чрез повишаване на интереса и към специализираните видове туризъм, които могат да се практикуват в рамките на цялата година, докато все още няма подходящи условия за ски и зимни спортове.

„Важно е да обединим усилия и да направим необходимото за протичането на един безпроблемен зимен сезон. Министерството на туризма подкрепя усилията на всички представители на туристическия бизнес, които работят за утвърждаване името на България като сигурна дестинация.“, заяви министър Динкова. Тя поясни, че целта е да се наложи асоциирането на страната ни с определена запазена марка за сигурност, отлично качество и гостоприемство.

За предстоящия зимен сезон ще се реализират поредица инициативи за позициониране и популяризиране на Бранд България. Министерството на туризма ще подкрепи световната купа по сноуборд в Пампорово през януари и световната купа по ски алпийски дисциплини през февруари в Банско.

Провеждането на тези спортни събития могат да се превърнат в силни маркетингови инструменти за популяризиране на зимния туризъм в страната, и като цяло – за „Бранд България“. Предвиждат се и серия от международни изложения във Испания, Германия, Великобритания, Португалия, Франция и други.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст