ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 24 ноември 2023 г.

Парламент нов зала депутати гласуват

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за ДДС

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), с които се въвежда мярката получателят по доставка да не заплаща стойността на същата, когато доставчикът не издаде касова бележка. Разпоредбите предвиждат удължаване до 30 юни 2024 г. на срока за прилагане на нулева ставка на данъка за доставката на хляб и брашно, и удължаване до 31 декември 2024 г. на срока за прилагане на намалена ставка на ДДС за ресторантьорски и кетъринг услуги. 

ДПС и ГЕРБ-СДС поставиха условия на ПП-ДБ, за да подкрепят промените в данъчните закони

ДПС и ГЕРБ-СДС поставиха условия на финансовия министър Асен Василев и ПП-ДБ, за да подкрепят предложенията за промени в данъчните закони на първо четене. Припомняме, че една от предложените промени в данъчните закони за следващата година бе прагът за плащания в брой да бъде намален наполовина – от 10 хил. на 5 хил. лв., с цел ограничаване на сивата икономика. Интересен факт обаче е, че въпросното предложение, което дойде от правителството не беше обявено от Министерството на финансите при публикуването на текстовете за обществено обсъждане.

На 8 декември депутатите отново се захващат с конституционните промени

Христо Иванов

На 8 декември депутатите отново се захващат с конституционните промени. “Днес имаше консултации с председателя на Народното събрание и искам да съобщя, че се разбрахме следващото четене на Конституцията в парламента да е на 8 декември. Очакването е след това – 12, 13, 14 декември да се развият останалите четения.” Това заяви пред репортери в парламента депутатът от ПП-ДБ Христо Иванов. “Надеждата е, че ще приключим до Коледа с конституционните изменения”, добави той.

Сглобки, сглобки безкрай…

СОС заседание Борис Бонев

Борис Бонев от “Спаси София” месеци наред повтаря, че подкрепа от ГЕРБ в СОС няма да търсят и в което тв студио замръкне или осъмене, продължава да напада партията на Бойко Борисов. Само че и Бонев е от онези мечтатели, които често бъркат желаното с действителното, и след като ПП-ДБ не спечелиха пълно мнозинство в Съвета, сега и той и съветниците около него са като в небрано лозе. Хем не искат с ГЕРБ, БСП и “Възраждане”, хем не им стигат гласовете.

Първата група израелски заложници, държани от “Хамас”, беше освободена

заложници хамас израел

Първата група израелски заложници, държани от “Хамас” в ивицата Газа, беше освободена, съобщиха световните агенции. Тринадесет израелски заложници са били предадени на Червения кръст и пътуват към границата с Египет, съобщиха израелски медии. Предаването на заложниците е станало в болница в град Хан Юнис в южната част на ивицата Газа, предаде ДПА, като се позова на израелски медии. Освободените са 13 жени и деца. Според “Таймс ъв Израел” става дума за майки с деца.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст