ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в сексуално посегателство през 1993 г.

Ерик Адамс (АП)
Ерик Адамс (АП)

Адамс, който е от Демократическата партия, е бил полицай в Ню Йорк, преди да влезе в политиката

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в сексуално посегателство срещу жена през 1993 г., става ясно от съдебна призовка, предаде Асошиейтед прес.

Документът от три страници не съдържа подробности за предполагаемото нападение, но посочва като ответници Адамс, транспортната полиция на Ню Йорк и местна полицейска асоциация. 

“Ищцата е била сексуално нападната от ответника Ерик Адамс в Ню Йорк през 1993 г., докато и двамата са работили за градската управа”, се казва в призовката.

В исковата молба се иска съдебен процес и обезщетение в размер на 5 млн. долара. Тя е подадена във Върховния съд в Манхатън. 

В изявление говорител на кметството заяви: “Кметът не знае коя е тази жена. Ако някога са се срещали, той не си спомня за това. Но той никога не би направил нещо, което да причини физическа вреда на друг човек, и категорично отрича всякакви подобни твърдения”.

Адамс, който е от Демократическата партия, е бил полицай в Ню Йорк, който се издигна до ранг капитан, преди да влезе в политиката. Преди да стане кмет, той е бил щатски сенатор.

Искът е подаден в момент, когато Адамс е преследван от разследване на ФБР на кампанията му през 2021 г., което доведе до изземване на телефоните му от агентите, които също така нахлуха в дома на главния спонсор на кампанията му.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст