ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 25 ноември 2023 г.

“Стандард енд Пуърс” повиши перспективата пред рейтинга на България

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши перспективата пред рейтинга на страната ни до положителна от стабилна и потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB/A-2’. Положителната перспектива отразява мнението на рейтинговата агенция, че има вероятност, поне едно към три, България да се присъедини към еврозоната през следващите 24 месеца.

През юни догодина ще знаем дали изпълняваме критериите за еврозоната

Конвергентия доклад, който очакваме от Европейската комисия и Европейската централна банка, трябва да излезе към средата на следващата година. През юни ние ще знаем дали изпълняваме критериите за присъединяване към еврозоната. Това заяви пред NOVA Андрей Гюров, подуправител на БНБ.

Няма реални аргументи срещу приемането на България в Шенген, заяви Денков пред ORF

Няма реални аргументи срещу приемането на България и Румъния в Шенген. Това заяви премиерът Николай Денков в интервю за австрийската обществена телевизия ORF, предаде БНТ. Ако позицията на Австрия не се промени, българите, според него, ще бъдат разочаровани и то с основание, както и ще се създаде нестабилност на Балканския полуостров.

Богатата Швейцария иска нискобюджетна Зимна Олимпиада

Швейцария е готова да е домакин на първите в историята Зимни Олимпийски игри, разпределени в цялата страна, а не в един район или град. Но при условие, че те ще са най-евтините в историята. През 2018-а, когато състезанията бяха в южнокорейския окръг Пьонгчанг, сметката беше около 13 млрд. щ. долара. А преди почти 22 години – през 2002-а, Солт Лейк сити похарчи 2.2 млрд. долара за тях.

Възможно е да има нов ремонт на жълтите павета

Два месеца след второто пренареждане на жълтите павета в София, може да се наложи пореден ремонт. За това сигнализират от Столичната община, предаде NOVA. Причината е пропадане и разместване на настилката на места и отваряне на фуги.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст