ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Затруднено е движението в “Петрохан”, има закъсали автомобили

Затруднено е движението през прохода „Петрохан“, има много закъсали автомобили, съобщи БТА. Шофьорите си помагат, за да успеят да излязат от снежните преспи. Пътната настилка е заледена, водачите се движат с бавна скорост и повишено внимание.

По информация от Областното пътно управление в Монтана около 30 машини цяла нощ и сутринта са разчиствали пътищата в региона и не е допуснато затваряне на шосето през прохода, който свързва Монтана и Видин със София. В момента също няма затворени пътища и всички са проходими при зимни условия, уверяват от пътното управление.

Още сутринта в край Монтана се удариха снегорин и автомобил. А петсантиметровата снежна покривка предизвика задръстване от тирове, предаде bTV.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ напомнят, че е ограничено движението за камиони над 12 тона от км 30 до км 47 на магистрала „Хемус“ в посока Варна. Днес там имаше и катастрофа между камион и автомобил.

От АПИ отново призоваха шофьорите да са подготвени за пътища в зимни условия, а от МВР – в събота и неделя да се пътува само в краен случай.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст