ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Минималната пенсия ще се вдигне с над 60 лева, а средната – със 100 лева

Минималната пенсия ще се вдигне с малко над 60 лева, а средната за страната – със 100 лева. Това, означава, че ежемесечно пенсионерите в страната ще получават със 100 лева повече. Това заяви пред NOVA министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

“До края на месеца ще стартира работна група с широко участие, включително и с международни експерти, привлечени от Европейската комисия, които ще помагат за пълното транспониране на европейската директива, която регулира критериите при определяне на минималната работна заплата”, обясни министърът.

Шалапатова подчерта, че политиката на кабинета е доходите да се увеличават. “Без инвестиция в доходи, производителност на труда и компетенции, няма как да живеем в европейска страна и ще продължим да отчитаме нива на възнагражденията, които са по-ниски от съседните страни”, категорична е тя.

“Политиката, водена до този момент, е минималната работна заплата да бъде ниска, в България да привличаме международните инвеститори с нископлатена работна ръка. Това обаче не е политиката на настоящия кабинет”, увери социалният министър.

Помощта за родителите на деца с увреждания ще бъде увеличена с 200 лева. Разгръща се и огромен набор от социални услуги за тези деца и техните родители.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст