ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Започна най-голямата доставка на помощи за Газа от началото на конфликта

Общо 61 камиона с хуманитарна помощ пристигнаха в северната част на Ивицата “Газа” като част от най-голямата подобна доставка от началото на войната между “Хамас” и Израел, предаде агенция ДПА, цитирана от БТА.

Палестинският Червен полумесец успешно докара камионите, съобщи снощи хуманитарната организация. Хората ще получат вода, лекарства и медицинско оборудване на четири пункта в Северна Газа, заяви още тя. Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси каза, че 187 камиона са пристигнали в анклава до снощи.

Преминаването на 200 камиона в Газа първоначално бе планирано за вчера, но бе забавено от щателна проверка на товара. Службата на ООН посочи, че в Ивицата “Газа” в събота са били доставени 129 000 литра дизелово гориво, както и четири резервоара с газ за готвене.

Температурите в Газа паднаха и има нарастваща нужда от средства, с които нуждаещите се могат да се стоплят, като матраци, одеяла, материали за поправяне на пострадалите къщи и приспособени за зимни условия палатки. Доброволци досега за раздали пакети, включващи средства за спане, готвене, миене и палатки само в южната част на Ивицата, тъй като според Службата на ООН няма безопасен достъп до Северна Газа. Близо 1,7 милиона са били разселени заради боевете в анклава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст