ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Затворени са проходи и са блокирани пътища у нас заради снега, селища останаха без ток

Силният снеговалеж затвори проходи и пътища за тежкотоварни автомобили. Причината за това е снегопочистване на пътната настилка, намалена видимост и аварирали камиони. 1800 снегорина чистят пътищата от републиканската мрежа, предаде bTV . Общо 41 високопроходими верижни машини в 28 области са в готовност за помощ на населението, съобщават от Националния оперативен център.

Временно движението по магистрала “Хемус” в област Варна е ограничено за МПС над 12,5 тона. От км 310 до км 375 е спряно движението за автомобили над 12 тона. Трафикът се регулира от Пътна полиция. Ограничено е и движението от Ботевград до София за товарни автомобили над 12 тона.

В област Сливен се ограничава движението при “Петолъчката” в посока Котел, а Котленски проход се затваря.

Поради авария в електрозахранването няма осветление в тунел Блатино и в тунел Кочериново.

Движението по път I-2 от Варна до с. Слънчево е ограничено за автомобили над 12 тона. От с. Слънчево до Шумен пътят е затворен за движение.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в двете посоки​ по АМ “Тракия” в участъка от Пловдив до София, както и по АМ “Струма” от пътен възел “Бобошево” до пътен възел “Долна Диканя” поради силен снеговалеж, навявания и почистване. Десетки шофьори останаха блокирани на АМ “Тракия” през нощта.

Шофьорите да спазват указанията на служителите на Пътна полиция, съветват от АПИ.

Затворени са още пътя Русе-Бяла, Враца-София, Враца-Ботевград. Затворен е пътят към Разград. Пътуването е ограничено заради силния снеговалеж и намалената видимост. Затворени за движение на автомобили над 12,5 тона са всички републикански пътища в област Добрич.

Временно се затварят проходите “Шипка” и “Републиката” в двете посоки заради снегонавявания и паднали дървета.

Участъците Крън-Шипка и Крън-Шейново са затворени. Пътната обстановка в района е изключително тежка.

Забранява се движението на МПС от и към Бузлуджа и хотелите, или хижите в района.

В проходите “Шипка” и “Хаинбоаз” клетките на мобилните оператори, които са с резервни генератори, започват да изключват поради дълготрайната липса на електричество, съобщават от полицията.

Заради падналите дървета и поради снегонавяване в двете посоки е ограничено временно движението в “Троянския проход”.

Временно движението в “Ришки проход” е ограничено в двете посоки поради аварирали тежкотоварни МПС на пътното платно. Движението се пренасочва по проход “Котленски” и се регулира от “Пътна полиция”. Съща е причината и за временно ограничаване на движението в “Ришки проход”.

Проходът “Предела” е затворен за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Обстановката остава сложна, въпреки че екипите на Областното пътно управление работиха през цялата нощ по снегопочистването. Снеговалежът все още е изключително силен.

Ограничава се движението на МПС над 12 тона в двете посоки с ремаркета и полуремаркета през проходите “Превала” и “Рожен” поради снеговалеж и снегопочистване.

Семейство с деца беше блокирано в кола преди прохода „Шипка”, предаде NOVA. Около три часа екипи на пожарната и снегорини опитваха да достигнат до бедстващите хора. Всички са в добро състояние.

Пътят между селата Шейново и Хаджидимитрово е изключително непроходим. Кола на пожарната също е била блокирана и се е наложило да бъде изтеглена.

Лавина падна върху бус на прохода „Петрохан”. Няма пострадали хора и нанесени материални щети. На прохода снежната покривка е около 70 см. Има нападали клони и дървета. През нощта са се случили леки пътни произшествия заради шофьори, подценили зимната обстановка.

„По републиканския път 2-81 има завъртял се автомобил, който в момента се опитват да изтеглят. Цяла нощ проходът „Петрохан” беше проходим. Имаше и лавина. От поддържащата фирма успяха да се справят. Проблеми създават недисциплинираните шофьори”, обясни директорът на ОПУ-Монтана инж. Володя Вълов.

Проблеми с електрозахранването има в редица области. В област Враца без ток са абонати във всичките 10 общини в региони. Уверението е, че аварийни екипи не са спирали работа през цялата нощ. Отстранявани са аварии. Тежкият сняг е скъсал проводници и е съборил стълбове.

Без ток са и общини в област Добрич.

13 района в София също останаха без ток заради силния снеговалеж. Аварийните екипи ва дружеството работят за отстраняване на авариите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст