ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Бианор” отчита 150% ръст на приходите през третото тримесечие на 2023 година

зала на фондова борса акции пари зарчета

“Бианор Холдинг” АД обяви ръст от 2.5 пъти на консолидираните приходи от клиенти за третото тримесечие до 3.5 млн. лева спрямо 1.4 млн. лв. година по-рано. Резултатът е вследствие на продължаващия органичен ръст на бизнеса и придобиването на компаниите ITIDO и Databreathe, отбелязват от компанията. В отчетите й все още не се консолидират резултатите на GotoAdmins – дружеството, което „Бианор“ обяви през септември, че придобива.

Групата реализира оперативна печалба (печалбите преди лихви, данъци, амортизация и амортизация, EBITDA) от 329 хил. лева за тримесечието спрямо 305 хил. лева година по-рано. Нетната печалба на „Бианор“ е 261 хил. лева спрямо 273 хил. лева за същия период на миналата година.

“В момента сме фокусирани върху засилване на дейностите в областта на бизнес развитието. Към отдел “Отбранителна индустрия” в „Бианор Сървисиз“ се присъедини Василис Милиотис, който е бивш телекомуникационен и електронен инженер на изтребителите F-16 в гръцките ВВС и консултант в областта на аерокосмическата промишленост и изкуствения интелект. В екипа на GotoAdmins се включи Еудженио Шимици, който оглави бизнес развитието в областта на облачните услуги и дигиталната трансформация. Той идва от американската SoftServe, където е ръководил развитието на пазарите”, коментира Спартак Кабакчиев, оперативен директор на „Бианор Холдинг“. “В допълнение, увеличихме значително присъствието си на специализирани търговски изложения и организирахме международен семинар в България с участието на водещите европейски компании от отбранителната индустрия. Продължаваме да задълбочаваме и взаимодействието между отделните компании в групата по отношение на търговските канали и клиентите. Разширяването на групата доведе и до значителна диверсификация на клиентската база”, допълва Кабакчиев.

През третото тримесечие „Бианор Холдинг“ обяви придобиването на още едно дружество. Към групата се присъедини водещата българска компания в областта на DevOps и дигиталната трансформация – GotoAdmins.

Фондовият пазар оцени положително последните развития около компанията и вследствие на повишената ликвидност акциите на „Бианор Холдинг“ бяха преместени на Основен пазар, сегмент акции Standard. През третото тримесечие дружеството осъществи сток сплит, с което броят на ценните книжа нарасна пет пъти до 6 875 514.

“Бианор Холдинг” АД обединява и ръководи група от високо-технологични компании предлагащи специфични ИТ услуги. Дружествата в групата разработват специализирани софтуерни решения за водещи корпорации и стартиращи бизнеси в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио е разнообразно, като обхваща компании от телекомуникационната, отбранителната, технологичната и медийната индустрии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст