ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борислав Михайлов подаде оставка

Борислав Михайлов напоследък няма много поводи да се усмихва.

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов подаде оставка.Това стана на заседанието на Изпълнителния комитет на Футболния съюз.

Оставката на Михайлов идва 11 дни след „мирния“ протест срещу ръководството на футбола и управлението в последните 18 години.

За да са спокойни всички, подадох оставка. Ще ви кажа само няколко думи за това, което се случваше през последните две години. Откакто се завърнах начело на футболния съюз, аз, ръководството на футбола, цялата администрация на БФС, бяхме подложени на нечуван натиск, постоянни критики, клевети, лъжи и агресия“, заяви Михайлов на брифинг след заседанието.

Той посочи, че въпреки това за сравнително кратко време екипът му е изпълнил по-голямата част от целите в стратегията, която е била приета на последния конгрес, който е спечелил. Михайлов отчете и че националният отбор не се е представил на ниво, но по думите му, когато става въпрос за топка, няма как да се дадат гаранции за успех. И подчерта, че всичко останало, което е зависело от него и от БФС, е било изпълнено.

Той изчете постиженията на Българския футболен съюз, като заяви, че той е една от първите напълно дигитализирани федерации в света, за което е получил отлична оценка както от ФИФА, така и от УЕФА. Изградена е система за развитие на таланти на отделна методика, подобрени са и състезанията под шапката на Съюза.

Михайлов посочи още, че са инвестирали време, усилия и ресурси за развитие на масовия футбол и да може българското първенство да бъде максимално атрактивно, което според него е видно през последните сезони. Подписан е анекс с телевизионните права, с което са вдигнати приходите на клубовете с до 30 процента. В списъка му фигурираше и че за 2 години са въведени в експлоатация 19 терена и че още три ще бъдат открити до края на 2023 годината.

След това Михайлов добави, че е щял да направи още повече, ако не са се били превърнали в отдушник на всички проблеми на българското общество. Той добави, че на базата на всичко казано се чувства истински горд от постигнатото. Михайлов отказа да отговаря на журналистически въпроси.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст