ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 27 ноември 2023 г.

Радев отново е пръв по рейтинг

Не изключвам вето върху бюджета, ако НС не озапти финансовия министър, заяви Румен Радев

“Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Аз много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира “Булгартрансгаз”. Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лв. дълг, а постъпления в бюджета няма”. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който днес обяви началото на 21-ото издание на “Българската Коледа” от УМБАЛ „Бургас“.

По думите му това решение дискредитира страната ни пред европейските ни партньори. “Недопустимо е намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс”, подчерта той, след което призова партиите да “пресекат тази авантюра”.

Борислав Михайлов подаде оставка

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов подаде оставка.Това стана на заседанието на Изпълнителния комитет на Футболния съюз.

Оставката на Михайлов идва 11 дни след „мирния“ протест срещу ръководството на футбола и управлението в последните 18 години.

Василев: Президентът се изказва по Закона за държавния бюджет с фалшива новина

Президентът се е изказал за Закона за държавния бюджет с фалшива новина. Законът съдържа 109 члена и 16 преходни заключителни разпоредби. Всички те са публикувани на сайта на НС и внесени за обсъждане. Там няма член, с който да се продават държавни земи. В Бюджет 2024 такива приходи няма предвидени. Аз лично съм учуден, че президента се поддава на фалшиви новини. Това обяви министърът на финансите Асен Василев по време на брифинг в Министерски съвет.

Илон Мъск – трън в петите на Вашингтон и Брюксел

Милиардерът Илон Мъск, освен изключително успешен бизнесмен и глобален визионер, напоследък взе да се изявява и като световен конспиратор, политически коментатор, военен стратег, инфлуенсър и дори… полубог. Заради войните в Украйна и Ивицата Газа той успя да се сблъска с не едно и две правителства, ядоса демократите в САЩ (не само защото е отявлен консерватор) и насъска еврочиновниците в Брюксел срещу себе си, защото има собствено мнение по въпроса за регулацията на собствената му социална мрежа „Екс“ („Х“), доскоро позната като „Туитър“.

Мъск твърди, че класическите медийни компании отчаяно се опитват “да убият” неговата платформа с всички възможни средства и това е причината да го притискат от всички страни едновременно.

Така той обясни отказа си да филтрира съдържанието в „X“, защото смята това „филтриране“ за цензура, за погазване свободата на словото.

Бургас е готов с проект за 40 млн. лева

Очаква се морската община да получи солидно финансиране за изграждането на индустриална зона край ж. к. „Меден рудник“ по Плана за възстановяване и устойчивостДокато някои от новоизбраните кметове още се ориентират какви точно служби има в създадените общински структури и кой с какво ще трябва да се занимава, други вече работят с пълна тяга.  

Такъв е случаят в Бургас, където старият нов кмет Димитър Николов не си губи времето и вече започва реализацията на поредната си грандиозна идея – изграждането на индустриална зона край ж. к. „Меден рудник“. С разработения вече проект, община Бургас кандидатства за

финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост в размер на близо  40 млн. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст