ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Калин Стоянов разказва в ЕК как страната ни се справя с каналджийството

МВР пресконференция министър Калин Стоянов

Събитието е ключов момент с оглед приоритета на България за присъединяване към Шенгенското пространство

За първи път български министър на вътрешните работи е поканен да участва с изказване на водещо събитие на Европейската комисия, откакто България е член на ЕС. Причината са постоянните усилия на страната ни за справяне с престъпните мрежи на каналджиите и с миграционния натиск. Основното изказване на министър Калин Стоянов ще бъде в панела „Отговор на каналджийството”, съобщиха от МВР.

Събитието е ключов момент с оглед приоритета на България за присъединяване към Шенгенското пространство и ролята на Министерството на вътрешните работи в този процес.

Поканени са ресорните министри на държавите членки на ЕС и на основните държави на произход и транзит на мигрантите, ръководителите на агенциите на ЕС в областта на правосъдието и вътрешните работи, както и представители на международни организации.

Създаването на Глобален алианс за противодействие на каналджийството и провеждането на специфична конференция на тази тема с ключовите държави на произход и транзит беше анонсирано от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в годишната й реч за състоянието на Съюза през септември 2023 г, а в последствие бе обявено многократно от други представители на Европейската комисия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст