ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НАТО определи основната си задача в Русия

йенс столтенберг

Предотвратяването на военна ескалация с Русия остава основна цел на Северноатлантическия алианс. Това заяви генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг на пресконференция преди срещата на външните министри на страните-членки на НАТО на 28 и 29 ноември в Брюксел.

Според него, в допълнение към тази задача алиансът възнамерява да продължи да подкрепя Украйна, така че конфликтът в тази страна да не прерасне в пълномащабна война между Русия и НАТО, тъй като подобна конфронтация ще донесе още повече страдания и разрушения .

Генералният секретар добави, че Северноатлантическият алианс изпраща ясен сигнал на Русия за готовността си да защитава всички територии на страните-членки на организацията.

Столтенберг подчерта, че НАТО не само говори, но и действа. Например, организацията увеличи присъствието си на източния фланг и направи това не с цел да провокира конфликт с Руската федерация, а да го предотврати.

Беше съобщено също, че генералният секретар на НАТО приветства мерките, предприети от Финландия за укрепване на границите й с Русия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст