ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Подразделението на Sony – PlayStation, може да фалира и да бъде закрито

Sony PlayStation, лидер в игралната индустрия, преживява финансова криза, която може да доведе до ликвидация на подразделението. Това съобщава порталът Ferra с позоваване на японския анализатор и инвеститор okkubbq.

Според източника, Sony е скрила от обществеността факта, че са се провалили продажбите на конзоли PlayStation 5. Твърди се, че в момента в складовете на компанията има залежали повече от 13 милиона непродадени устройства, което показва слаб интерес сред геймърите към конзолата.

Освен това, след съобщението за напускането на ръководителя на Playstation Джим Райън, отделът за игри на Sony все още не е посочил нов изпълнителен директор. Това поражда и съмнения сред експерта относно плановете на компанията за бъдещото стратегическо развитие на това направление.

Според слуховете, цитирани от okkubbq, Sony обмисля варианта за излизане от пазара на игри, тъй като той не е печеливш. Твърди се, че компанията е изправена пред общи финансови проблеми, а дългът й е над 30 милиарда долара.

Въпреки това, на тези твърдения трябва да се гледа с доза скептицизъм, казват някои анализатори и експерти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст