ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП-ДБ и ГЕРБ допуснаха Пеевски да стане формален премиер, смята Нинова

“ПП-ДБ и ГЕРБ допуснаха Пеевски да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите и т.н. Да ви отговорят те защо го допуснаха това, при положение че имат мнозинство ПП-ДБ и ГЕРБ. Те се предадоха. Що се отнася до Пеевски – не е луд този, който яде баницата, а който му я дава”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод коментара на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че е готов да стане премиер.

БСП обсъжда на среща с 16 партии, с които са си сътрудничили на местните избори, как да продължи партньорството и как да направят, по думите на Нинова, „един голям фронт – ляво-център, патриотичен“.

Като тема на обсъждане с формациите – партньори по време на срещата Корнелия Нинова посочи бюджета за 2024 г. Част от исканията на БСП са печалбите на банките да бъдат обложени с по-висок данък, да се въведе таван на банковите такси.

По отношение на усложнената зима обстановка в страната, лидерът на левицата коментира, че организацията е пълен провал. “Трети ден има блокирани хора, селища без ток, непроходими пътища. Това е абсолютен провал на всички равнища“, подчерта тя.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст