ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Асен Василев се опитва да отклони вниманието от себе си, смята Илияна Йотова

Асен Василев се опитва да отклони вниманието от себе си. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира спора между финансовия министър и президентът Румен Радев по повод информацията за евентуална продажба на близо 700 хил. дка обработваема земеделска земя от Държавния поземлен фонд.

“Финансовият министър беше разкрит. Разкрит първо –  волю или неволю, от земеделския министър, който е споделил в процеса на обсъждане на бюджета, че се готвят да продават земеделски земи. След това от самата земеделска комисия в  Народното събрание. За да отклони вниманието от себе си, защото вероятно е смятал, че някъде в многото цифри и в многото дискусии с лека ръка може да продаде този поземлен фонд, естествено е да хвърли вината на г-н президента, тоест там, където вина няма”, каза тя.

Йотова изрази резерви към проектобюджета за следващата година.

“Ние сме пред голямо изпитание да бъде приет бюджетът. Днес, вие сигурно сте запознати с изключително компетентното мнение на управителя на БНБ, който много дипломатично се изрази, че това е небалансиран бюджет, тоест сметките за държавата са грешни”, посочи Йотова.

 “Аз много се надявам на една съдържателна дискусия вътре в пленарна зала, дано разумът да проговори”, допълни тя.

“Както виждате днес беше отхвърлен и бюджетът на Здравната каса, тоест и в самото управление, и в подкрепящите партии в коалиция или некоалиция, има тежки съмнения за това как са правени сметките в държавата”, отбеляза Илияна Йотова.

Вицепрезидентът беше критична и към ситуацията в София след падналия сняг.

“По-голяма, как да кажа, не само безхаберност, а безпомощност, аз в София не съм виждала в последните години”, коментира тя.

Йотова присъства на официалната церемония по награждаване на победителките за 2023 по националната програма “Жените в науката”, чийто домакин е Софийският университет. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст