ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Иван Хиновски: Геотермалната енергия е българският Клондайк (част І)

Иван Хиновски

Оборудването на АЕЦ“Белене“ вече е неизползваемо. В дни като днешния делът на възобновяемата енергия в общия микс е 5%. Илюзия е, че цената на индустриален продукт като електроенергията може да падне. Понижаването на рисковете и повишаването на енергийната сигурност струват пари, които се отразяват на цената на електроенергията

Една от причините за масовата енергийна бедност на българите е, че не се обръща достатъчно внимание на геотермалната енергия и собствените залежи от природен газ. България разполага с огромен геотермален потенциал, един възможен български Клондайк. Добре е, че новото ръководство на министерството на енергетиката инициира промени в Закона за водите и ползването на геотермалната енергия стана по-достъпно. Има градове у нас, които по този начин могат да получат отопление на цени до пет пъти по-ниски от сегашните. София е между тях.

Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ експертът Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и Минен Форум и директор в енергийната консултантска компания ПроЕкоЕнергия.

Още от интервюто:

Какви възможности крие геотермалната енергия?

Кои отрасли могат да процъфтят, чрез използване на геотермалната енергия?

Защо Столична община скандално отказа проекти за поевтиняване на услугите на „Топлофикация-София“?

Какво трябва да съдържа един национален енергиен сценарий?

Как електроенергията може да остане на поносими за потребителите цени?

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст