ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Американски военен самолет падна в океана близо до Япония

Американски военен конвертоплан “Оспри” падна в океана близо до японския остров Якушима, предадоха световните агенции, като се позоваха на японски медии и на японската брегова охрана. В самолета е имало осем души. Засега не се съобщава нищо относно съдбата им, уточнява БТА,

Катастрофата е станала около 14,47 часа местно време. Местни жители съобщават, че от левия двигател на машината са излизали пламъци, преди тя да падне в океана.

Според японската телевизия Ен Ейч Кей конвертопланът “Оспри” е потеглил от американската военновъздушна база “Ивакуни” и е трябвало да отиде в американската военна база “Окинава”, предаде Франс прес.

Остров Якушима, до който е паднала машината, е един от островите от архипелага Осуми в японската префектура Кагошима.

Летателният апарат “Оспри”, който може да лети и като хеликоптер, и като самолет, е на въоръжение в американските военноморски сили, в силите на американските морски пехотинци и в японските сили за самоотбрана, припомня Ройтерс. Разполагането на този тип машини в Япония породи полемика, тъй като критици казват, че хибридният летателен апарат е податлив на инциденти, но американските и японските сили казаха, че той е безопасен.

В края на август трима американски морски пехотинци загинаха в инцидент с “Оспри” в Северна Австралия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст