ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 29 ноември 2023 г.

Бойко Борисов

ГЕРБ не са против бюджета на НЗОК, но има неща в него, които ги смущават

От кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата с бюджета на НЗОК. Той заяви, че партията не е против него, но по думите му има две неща в преходни и заключителни разпоредби, които ги смущават.

Министерският съвет одобри Наредбата за енергийна бедност

Кой е уязвим клиент за снабдяване с електроенергия и кои домакинства са енергийно бедни? – На тези въпроси отговаря Наредбата за критериите, условията и реда за определяне на статут на домакинства в положение на енергийна бедност и на статут на уязвими клиенти за снабдяване с електрическа енергия, одобрена от Министерския съвет.

Реши ли Господ да накаже ДПС?

Казват, че когато Бог реши да накаже някого, първо му взема ума, а после му изпраща страх. Едва ли обратите в българската политика могат да бъдат обяснявани с Божия промисъл, но когато се натъкваме на необясними по рационален път постъпки, това все пак е някаква възможност. В случая става дума за резкия обрат в поведението на Движението за права и свободи през последните месеци и особено след местните избори.

От 1 декември влиза в сила забраната за замърсяващи автомобили в центъра на София

Нискоемисионната зона (НЕЗ) за автомобили в София ще влезе в сила на 1 декември 2023 година и ще е валидна до 29 февруари 2024 година, Зоната се въвежда в т.нар. малък ринг, който обхваща бул. “Васил Левски”, бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Ген. Скобелев”, ул. “Опълченска” и бул. “Сливница”.

ОИСР: Глобалната икономика губи инерция

Развитите световни стопанства са застрашени от задълбочаващо се охлаждане, защото значително по-високите лихвени проценти потискат силно активността и този процес може да стане още по-интензивен, предупреждава Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Растежът губи инерция в много държави и няма да се засили до 2025-а когато се очаква реалните доходи да се възстановят от инфлационния шок и централните банки да започнат да редуцират кредитните разходи, посочва още базираната в Париж организация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст