ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отбелязва се рязко увеличение на продажбите на употребявани стоки на някои пазари

зала на фондова борса акции пари

Очаква се оборотът до 2027 г. да се удвои до 177 млрд. долара

Европейски и американски изследователи отбелязват забележим ръст на популярността на стоки втора употреба в интернет сайтовете, свързвайки това с нарастващите разходи за живот поради инфлацията и желанието на хората да пестят пари.

Според Reuters на Черния петък в Обединеното кралство девет от десет артикула, продадени в eBay UK, са били втора употреба. „Хората нямат спестяванията, които имаха веднага след края на пандемията от COVID-19. Така че сега трябва да бъдат по-пестеливи“, цитира агенцията главния изпълнителен директор на eBay UK Ив Уилямс.

Производителите на стоки вече забелязаха тази тенденция и самите те започнаха активно да търгуват с употребявано оборудване, дрехи и т.н.

Така Dyson, в официалния си магазин на eBay UK, продава нови прахосмукачки V11 за 499 лири, употребявани само за 219 лири.

Amazon също съобщи, че продажбите втора употреба са се увеличили с 15% тази година, а eBay очаква продажбите втора употреба на своя сайт да нараснат с 50% до 2025 година.

Специализирани пазари за употребявани стоки, като Depop и Vinted, са отбелязали ръст на продажбите от миналата година до момента съответно от по 51% и 8 процента.

Според прогнозите на изследователи от американския пазар ThredUp, световният пазар на употребявани стоки трябва да се удвои до 2027 г. и да достигне 177 милиарда долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст