ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Русия е атакувала тази нощ Украйна с 21 дрона и три крилати ракети

Останки от дрон “Шахед”, свален от украинските сили. Снимка: Getty Images

Украинските Военновъздушни сили съобщиха, че тази нощ Русия е атакувала Украйна с 21 дрона и три крилати ракети, но всички дронове и две от ракетите са били унищожени, преди да достигнат целите си, предаде Ройтерс.

Произведените в Иран дронове “Шахед” са били насочени към западната Хмелницка област. Украинските ВВС не уточняват коя е била мишената на атаката, но в района има голяма военновъздушна база, отбелязва Ройтерс, но уточнява, че не може да потвърди информацията чрез независим източник.

Ракетите са свалени над Николаевска област, а дроновете са прехванати над седем други района на територията на цялата страна. Няма данни за щети от падналите отломки.

По-рано днес руското министерство на отбраната заяви, че фрегата от Черноморския флот е изстреляла четири крилати ракети срещу украинска военна инфраструктура, но от изявлението на ведомството не става ясно къде е била извършена атаката. Ройтерс отчита, че Москва често разпространява подобни изявления със закъснение.

Украинският флот от своя страна посочи, че трите руски ракети са били изстреляни от Херсонска област, която има излаз на Черно море, a част от нея е под руски контрол.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст