ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Терзиев назначи временно изпълняващ длъжността директор на Завода за отпадъци

Николай Савов

Кметът на София Васил Терзиев назначи Николай Савов за временно изпълняващ длъжността директор на общинското „Столично предприятие за третиране на отпадъци“.

За това информираха от Столична община.

Приоритетна задача на новия шеф е да проучи актуалното състояние на завода за отпадъци, има ли данни за безстопанственост при управлението му през последните години и да предприеме необходимите действия за подобряването на състоянието и ефективността му.

Николай Савов има дългогодишен опит в областта на управлението на отпадъците и е работил като директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъците от неговото създаване през 2013 година до 2016 година. Тогава той е бил освободен от длъжност от предишния столичен кмет – Йорданка Фандъкова, заради инцидент с общ работник, паднал от стълба и малко по-късно починал.
Савов е и експерт в депо за неопасни отпадъци и пречиствателна станция за отпадни води – „Садината“.

От 2018 година до 2021 година е бил заместник-кмет, отговарящ за „Европейски фондове и екология“ в община Елин Пелин. Работил е и по различни проекти, свързани с управлението на отпадъците в България.
Савов е доктор на науките в областта на електрониката, енергетиката и автоматизацията. Към момента е главен асистент в Техническия университет- София. Преподавал е и в Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“.
Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст