ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Huawei разширява партньорствата си с производители на електрически автомобили

Huawei хуавей смартфони

Китайската международна корпорация “Хуавей” (Huawei) си сътрудничи с няколко китайски автомобилни производители, за да пусне нови марки електрически превозни средства. Това съобщи Ричард Ю, ръководител на автомобилния отдел на Huawei, предава CNBC.

Ричард Ю сподели информация за перспективите пред автомобилния бизнес на Huawei по време на церемонията по представянето на Luxeed S7, нов модел електрически автомобил, разработен от Huawei съвместно с Chery.

Според Ричард Ю, производителят на смартфони вече си сътрудничи с най-малко четирима китайски автомобилни производители. Освен Chery, това са Changan, с който Huawei работи върху марката Avatr, както и BAIC Motor и JAC Motor.

Ричард Ю подчертава, че Huawei не произвежда самите коли, а само помага на своите партньори, като им предоставя необходимия софтуер или отделни компоненти. Но в някои случаи компанията поема производството и дизайна на автомобила. Точно както се случи в случая със собствената автомобилна марка на Huawei – Aito. Тези автомобили се произвеждат от Seres, но дизайнът и хардуерът остават на Huawei. Гамата на Aito включва хибридите M5 и M7, а през септември се появи напълно електрическа версия на M5.

Huawei Technologies Co. Ltd., най-големият производител на комуникационна техника в света, е базиран е в Шънджън, Китай.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст