ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борис Бонев се отказа от битката за председателското място в Столичния общински съвет

СОС заседание Борис Бонев

“Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) няма да издига кандидат за председател на Столичния общински съвет на днешното заседание. Това обяви Борис Бонев, който беше кандидатът на местната коалиция, но два пъти не беше избран. И двата пъти той беше подкрепен само от членовете на ПП-ДБ (“Спаси София”). Така трима души ще се борят за поста. Това са Диана Тонова от БСП, Красимир Гълъбов от “Възраждане” и Пламен Данаилов от “Има такъв народ”.

“Решението на групата е, че нашият кандидат е Борис Бонев. Единствено след срещи с всички групи и поемане на отговорност, могат да обсъждат евентуални други решения. Но докато няма желание, от която и да е група да поеме отговорност за управлението на нашия град, няма смисъл да говори”, каза общинският съветник от ПП-ДБ (“Спаси София”) Бойко Димитров.

До напрежение днес се стигна след като общинските съветници от ГЕРБ, БСП, ИТН и част от “Възраждане” излязоха от залата след като обвиниха председателстващата заседанието Грети Стефанова, че дава думата единствено на представители на най-многочислената група – ПП-ДБ (“Спаси София”).

От ГЕРБ допуснаха, че ако се смени кандидатурата на Борис Бонев, може да преговарят с ПП-ДБ (“Спаси София”). “Разбира се, нека да се смени и ще седнем, след което да разговаряме, но не с холограми. Това е председателят на СОС и трябва да знаем кой е той и по-важното – какво мнозинство ще стои зад него, защото всеки четвъртък ние тук решаваме поне 100 проблема на гражданите”, каза Георги Георгиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст