ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Главен комисар Димитър Кангалджиев е назначен за зам.-главен секретар на МВР

Димитър Кангалджиев

Главен комисар Димитър Кангалджиев е назначен за заместник главен секретар на МВР. От септември 2023 г. той беше временно поставен на длъжността, съобщиха от вътрешното министерство.

Досегашният титуляр – главен комисар Станимир Станев, е освободен от длъжност на основание на чл. 226, ал. 15 от Закона за МВР – когато служебното правоотношение е възникнало, след като назначеният държавен служител е упражнил правото си на пенсия – по инициатива на органа по назначаване.

От справка на сайта на МВР става известно, че Димитър Кангалджиев започва работа в системата на МВР през 2005 г., като заема длъжността разузнавач първо в отдел “Криминална полиция” при Столичната дирекция на вътрешните работи, а по-късно – в отдел “Контратероризъм” в Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП).

В периода 2010 г. – 2015 г. е началник на група “Криминална полиция” при Районно управление (РУ) – Костинброд, след което, до 2016 г., е началник на РУ – Ботевград.

От 2016 г. до 2019 г. заема поста началник на сектор в отдел “Криминална полиция” в Главна дирекция “Национална полиция”.

От 2019 г. поема поста началник на сектор в отдел “Специални операции” в ГДБОП, а от 30 май 2021 г. до 27 септември т.г. е заместник-директор на главната дирекция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст