ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Изтича срокът за определяне на такса “Смет” за фирмите

Днес, 30 ноември, е последният ден, в който фирми и компании могат да подадат молби или декларации за определяне на такса “Смет” за нежилищните имоти според количеството на отпадъците през 2024 година, информираха от Столична община.
Над 6000 юридически лица вече са подали документи в дирекция „Икономика и търговска дейност“ на общината.
Фирмите, които не използват тази възможност, догодина – през 2024 г., ще плащат такса смет според отчетната стойност или данъчната оценка на нежилищните имоти.
До днес, 30 ноември, документи се приемат на два адреса – ул. „Доспат“ №70 и ул. „Оборище4 №44, като работното време на дирекцията е от 9.00 до 17.30 часа.
Заявления или молби могат да бъдат изпратени до утре – 1 декември, и чрез лицензирани пощенски оператори до адреса на ул. „Доспат“.
Образци на документи могат да бъдат намерени на сайта на Столична община.
Последният ден на ноември е и крайният срок, в който физическите лица – собственици на недвижими имоти трябва да платят последната вноска на такса битови отпадъци за 2023 година. Върху неплатените в срок местни данъци и такси се начисляват законни лихви.
Тези задължения могат да бъдат платени онлайн през електронния портал на Столична община.
Плащане може да се прави и на каса в някой от 20-те районни отдела „Общински приходи“, независимо в коя част на София се намира имотът, както и по банков път или чрез финансови посредници.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст