ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Вътев: Догодина обновяваме сайта за граждански контрол на дърводобива

Кирил Вътев

„През месец декември се предвижда подобряване на правилата за достъп до системата, както и нова сървърна система с по-добра скорост на работа и по-голямо натоварване. Закупуването на сървърната система е планирано за 2024 година. Разработва се и нов софтуер, които ще оптимизира функционирането на сайта“.

Това заяви по време на днешния парламентарен контрол министърът на земеделието Кирил Вътев в отговор на въпрос на депутата от „Възраждане“ Петър Петров. Питането му бе относно забавянето в работата на електронната система за проверка в реално време на издадени превозни билети за превоз на дърва.

Целта на системата е да може бързо да бъде проверено всяко тежкотоварно моторно превозно средство (МПС), превозващо дървесина, за това дали законосъобразно извършва този превоз. Или най-общо казано – дали дървесината е добита незаконно, или всичко си е наред.

Министър Вътев обясни още, че забавянето идва от голямата посещаемост на сайта – от началото на годината са извършени 6 млн. справи. И уточни, че заради претоварването на системата и софтуерните проблеми, понякога работата е зацикляла, но… драма няма – от началото на годината е имало само три по-продължителни спирания, за които потребителите са били уведомени чрез нарочни съобщения, публикувани в сайта.

Вътев разказа и че модулът функционира като една от първите системи за граждански контрол повече от едно десетилетие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст