ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма друга опозиционна група в НС, каза Свиленски след гласуването за подуправител на НЗОК

Музея на авиацията - кандидатът за народен представител от листата на БСП за България в 24-ти МИР София Георги Свиленски

“Единствената алтернатива на това управление в България в момента е БСП. Няма друга опозиционна парламентарна група в българския парламент.” Това заяви от кулоарите на Народното събрание депутатът от БСП Георги Свиленски. Коментарът му дойде от факта, че гласовете на партията бяха единствените срещу кандидатурата за нов подуправител на НЗОК – Момчил Мавров.

Според него колкото и ИТН и “Възраждане” да обясняват, че с негласуването си се разграничават от всичко, в залата се броят гласове. “Когато нямаш 37 гласа “за”, “против” или “въздържал се”, те автоматично отиват в гласовете “за” дадено решение”, възмути се той. Освен това изчисли, че ако ИТН и “Възраждане” бяха дали гласовете си, то днес нямаше да бъде избран подуправител на НЗОК.

“Тези 8 млрд., за които днес се сбиха, утре ще е друго. Няма кой да убеди българските граждани, че Борисов, Пеевски и Петков са различни неща”, каза Свиленски по повод разискванията в пленарната зала около избора на подуправител на здравната каса. По време на дебата се стигна почти до бой между депутати от “Продължаваме промяната” и “Възраждане”. Преди това напрежение имаше и между Кирил Петков, Йордан Цонев и Делян Пеевски.

Свиленски се ядоса и на обвиненията, че БСП е гласувала против изслушване на министър Йоловски. Той подчерта, че министърът е трябвало да отиде в комисията по корупция. “Там беше отказано, поради, както ми бе обяснено “юридически проблеми”, обясни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст