ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отец Дионисий: Транслаторът на кремълските интереси е в Светия Синод, Пеевски е много малък, в сравнение с него (част І)

Отец Дионисий

Мисията на ръководителите на БПЦ има много общо с дейностите на г-н Змеев в България. Духовните водачи на нацията отдавна са в зависимости, от 80 години се рекрутират по един и същи модел. От всички православни църкви, само нашата не осъди агресията на Русия в Украйна. Руският патриарх заявява, че ядрената бомба е божие откровение и освещава ракета, наречена сатана. Нашето гражданско общество отказа да е активно и да гради бъднините на децата си

Интересно съвпадение е, че изборната конференция на ДПС е насрочена за 24 февруари – датата, на която русия нападна Украйна, а и на която през 2013 г. Негово светейшество Неофит бе интронизиран за български патриарх. Опити за вмешателство при избор на патриарх винаги е имало и ще има. По-притеснителни са онези, които активират влиянията – заказчиците, а не изпълнителите. Забележете, че се препоръчва БПЦ да продължава да изпълнява „мисията“ си. Българските „патриоти“ застават зад интереса на руската, а не на българската църква. Опитът за еманципация на патриарх Неофит бе осуетен. Активирането идва от член на Синода, който е транслатор на желаното от Москва. Пеевски е много малък, за да се мери с него.

Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ отец Дионисий.

Още от интервюто:

Защо духовните водачи не оглавяват гражданското общество в България?

Какви знаци дадоха срещите на Делян Пеевски и Румен Радев с членовете на Светия Синод?

Има ли връзка между тези срещи и здравословното състояние та патриарх Неофит?

Наясно ли е Вселенският патриарх Вартоломей със зависимостите на ръководни фактори в БПЦ?

Докъде ще стигне диверсификацията на духовността в България?

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст