ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Парламентът избира подуправител на НЗОК

По предложение на председателя на парламента Росен Желязков точка първа в дневния ред на депутатите за днес , 30 ноември, е избор на подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Единствената кандидатура е на проф. Момчил Мавров, предложен от ГЕРБ-СДС.

В мотивите си към номинацията от ГЕРБ-СДС посочват, че проф. Момчил Мавров е изтъкнат експерт в областта на общественото здраве, в т.ч. по въпросите на административното право и административния процес, и на правното регулиране в здравеопазването.

Той е бил участник и лектор в множество публични форуми по различни въпроси и проблеми в сектор „Здравеопазване“. Автор е на 75 научни публикации, които включват 1 дисертационен труд, 4 монографии, 1 учебник и 69 научни статии и доклади, в областта на административното и медицинското право. Участвал е в преговорите, свързани с подписването на националните рамкови договори, в обсъждането и подготовката на редица нормативни актове и законодателни инициативи, в междуведомствени съвети и срещи.

Момчил Мавров е магистър по право, магистър по финанси и магистър по здравен мениджмънт. Доцент и доктор е по професионално направление „Право“. През тази година придобива научното звание „професор“. Притежава повече от 10 години професионален опит като заместник-директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив. Бил е и юрисконсулт на болницата. Асистент е в Медицинския университет – Пловдив. Има юридически опит като адвокат.

През 2023 г. проф. Мавров е началник на кабинета на министъра на здравеопазването, когато ведомството бе в ръцете на служебния министър д-р Асен Меджидиев. Тогава той оглавяваше и Надзора на Националната здравноосигурителна каса.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст