ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски отново упрекна премиера Денков – бил тема, която ще бъде приключена след 3 месеца

“Денков, както виждате, не може сам да се защити. Той има нужда от батковците. Виждаме, че батковците му го пазят. Тези батковци от ПП – Кирил Петков, Асен Василев”. Това заяви от кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Реакцията му дойде заради позиция на “Продължаваме промяната” разпространена до медиите по-рано днес.

Припомняме, че преди няколко дни Пеевски дори се самопредложи за министър-председател, защото по думите му, настоящият не се справял.

Според председателя на ПГ на ДПС Денков е тема, която ще бъде приключена след 3 месеца. “Свалянето на Денков зависи само от ГЕРБ – те са коалиционни партньори. Ние подкрепяме политики, както приемаме сега конституцията да се приеме. Ние никога не сме подкрепяли Денков в цялост. Дадохме 2 гласа за избирането на това правителство, за да може да има евроатлантическо мнозинство в НС. Денков е тема, която е приключена след 3 месеца. Той просто не се справя”, отсече депутатът.

Напрежението се породи вчера (29 ноември), след като Делян Пеевски изпрати отворено писмо до министър-председателя Николай Денков. В него той го обвини, че не се справя с поста си и го определи като “онлайн премиер за собствен пиар”. “Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал“, посочи депутатът от движението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст