ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сам Алтман ще се върне в OpenAI като изпълнителен директор

Сам Алтман ще се върне в американската технологична компания OpenAI като главен изпълнителен директор. Това се съобщава на сайта на компанията.

„Връщам се в OpenAI като главен изпълнителен директор. Мира Мурати ще се върне към ролята си на главен технологичен директор. Новият борд на директорите ще включва Брет Тейлър (председател), Лари Съмърс и Адам Д’Анджело“, казва Алтман.

В съобщението на компанията се отбелязва, че бордът ще включва и наблюдател от Microsoft “без право на глас”.

По-рано през ноември OpenAI обяви в публикация в блога, че Алтман е уволнен. Фирмата цитира като причина решението на борда на директорите, според което лидерът на компанията “не винаги е бил откровен във взаимодействието си с борда, което пречи на изпълнението на неговите задължения”. 

На 22 ноември компанията пусна изявление, че е постигнала споразумение с бившия главен изпълнителен директор да се върне към OpenAI.

Писмо, предупреждаващо за откритие в областта на изкуствения интелект, което заплашва човечеството, е получено от борда на директорите на OpenAI четири дни преди уволнението на Сам Алтман като неин главен изпълнителен директор. 

Според информация на източници на Ройтерс, съобщението може да съдържа информация за напредъка, който OpenAI е постигнал в работата по изкуствен общ интелект (AGI) – технология, която според OpenAI е по-умна от хората.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст