ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Началникът на кабинета на вътрешния министър напусна поста

мвр

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов прекрати трудовото правоотношение на началника на кабинета Васил Кръстев по негово искане.

Като причина за напускането Кръстев посочва, че не би желал да бъде въвличан в политически скандал, който да се използва, за да се атакува Министерството на вътрешните работи. Той смята, че е обвързан неправомерно с лица и събития и излиза от структурата на МВР, за да не пречи на работата, посочват от МВР.

Според информацията от сайта на МВР от 1994 година Васил Кръстев заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на МВР, сред които инспектор, експерт, главен експерт, разузнавач, началник на сектор в Главната дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП), началник на отдел в Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС). През 2015 година прекратява службата си в агенцията. През годините многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи и от председателя на ДАНС. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 13 юни 2023 година е назначен за началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст