ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Макдоналдс” ще промени рецептата за Big Mac и други бургери поради повишената конкуренция

хамбургер макдоналдс

„Макдоналдс“ (McDonald’s Corporation) ще промени рецептата за своя Big Mac и други бургери на фона на нарастващата конкуренция от други вериги за бързо хранене. Това съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на източници от веригата ресторанти за бързо хранене, която обслужва над 68 милиона клиенти по цял свят дневно в 121 страни по света.

По-конкретно, новата рецепта за Big Mac ще готви питките за сандвичите и хамбургерите на по-малки партиди, за да се гарантира, че се готвят по-равномерно. Марулята и киселите краставички ще бъдат „по-свежи“, сиренето ще „се разтопи по-добре“, а сусамовите семена върху обновената кифличка с бриош трябва да изглеждат „по-произволно разпръснати“, за да „придадат на бургерите усещане за домашно приготвяне“.

Специалистите на Макдоналдс са направили общо над 50 промени в технологията за приготвяне на Биг Мак и други бургери. Целта е да се подобри позицията на компанията на пазара за бързо хранене, “особено срещу конкуренти от по-висок клас”.

Според изданието, новата рецепта вече е изпробвана в Австралия.

Сега промените ще засегнат 13 460 от ресторантите на веригата в САЩ. Те не трябва да засягат цената на ястията, но отделните собственици на франчайз могат да определят свои собствени цени, уточнява вестникът.

„Макдоналдс“ е популярен със забавния начин, по които предлага своите продукти, и със своята практичност. Често се дава като пример за компания, която се разраства на базата на договори за франчайзинг.

Първият ресторант на Макдоналдс™ в България е открит в гр. Пловдив през 1994 г.

Към настоящия момент компанията осигурява работа и дава възможност за развитие на над 1000 млади българи в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Перник, Ямбол, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, к.к Слънчев бряг, к.к Златни пясъци, които обслужват повече от 5 милиона клиента годишно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст