ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма да се продават държавни земи, темата е приключена, категоричен бе премиерът Денков

Парламент нов Вот на недоверие Мария Габриел Николай Денков

Днес парламентарният контрол стартира с въпрос от страна на “Има такъв народ” към премиера Николай Денков относно кореспонденция между министъра на финансите и министъра на земеделието и храните за продажба на земи от Държавния поземлен фонд през 2025 година. В тази връзка Станислав Балабанов попита има ли доблестта министър-председателя да поиска оставката на министъра на финансите Асен Василев.

Денков от своя страна категорично заяви, че няма да се продават държавни земи и темата е приключена. “Каквито и писма да са разменяни между Министерството на финансите и Министерството на земеделието, говорих и с двамата министри, никой от тях няма нито желание, нито намерение, няма и финансова изгода да се продават земи”, добави той.

Премиерът обясни още, че България се развива по едни от най-добрите показатели – бюджетите се изпълняват, приходите се изпълняват. Според него всичко казано от ИТН по време на парламентарния контрол е манипулация без реална основа.

По отношение на бюджета за догодина Денков коментира, че всичко е в ръцете на народните представители оттук нататък. Когато решите, аз ще си тръгна, имам къде да отида, за разлика от някои от вас, заяви Николай Денков.

По време на блицконтрола Цончо Ганев от “Възраждане” разкритикува премиера, че продължавал със своите словоизлиянията и поиска да получи отговор на въпроса дали днес Денков ще се извини за действията си или ще подаде оставка веднага.

Министър-председателят обаче бързо контрира Ганев като заяви: “Ще си подам оставката, когато престанете да лъжете, което не знам дали ще бъде скоро”. С което си спечели овации от парламентарната група на ПП-ДБ.

“Щяхте тях да премахнете отвсякъде и в следващия момент отидохте и почнахте да обслужвате по всякакъв възможен начин и ГЕРБ, и ДПС. Това ви бе изчегъртването – да приемете всичко и да изпълнявате нарежданията на Борисов и Пеевски”, нападна го отново депутатът от “Възраждане”.

Премиерът от своя страна пък отговори, че хората трябва да слушат внимателно кой взима решения в полза на България. “Не съм сигурен, че “Възраждане” следват тези решения, а следват решенията, които са в тяхна лична полза”, заподозря още той.

За да защити министър-председателя Искрен Митев припомни, че вчера “услужливо” “Възраждане” не са гласували в залата, за да бъде избран нов заместник-председател на НЗОК. По този начин той намекна, че те обслужват интереса на ГЕРБ и ДПС.

На днешния блицконтрол в Народното събрание участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст