ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пред храм-паметника “Св. Александър Невски” грейна коледната елха на София

Централната коледна елха на София грейна тази вечер пред храм-паметника “Св. Александър Невски”. Част от площада отскоро е пешеходна зона.

Точно в 19.00 часа кметът на София Васил Терзиев запали светлините на коледната елха на пешеходния площад “Свети Александър Невски”.

За първи път коледното дърво е разположено на това място. Най-емблематичната софийска забележително – храмът “Свети Александър Невски” – вече сияе с ново архитектурно осветление.

Празничната програма тази вечер започна с детски танцови и музикални състави, вокални изпълнения и светещи кукли. Много хора се събраха, за да видят представлението на децата, а кметът Васил Терзиев беше силно аплодиран.

В краткото си слово той заяви, че “София заслужава да блести”.

През целия месец площадът около храмовете “Света София” и “Свети Александър Невски” ще е домакин на празнични концерти и различни активности за столичани и гости на града.

Инициативата тази година е под наслов “Светлината в теб”.

Освен 10-метровото коледно дърво, на мястото е разположено и алеята “Елхи на таланта”. Кампанията включва още коледен концерт, който ще се състои на 20-ти декември.

Една от първите заповеди на новия столичен кмет Васил Терзиев след встъпването му в длъжност беше пространството около храм-паметника да се освободи от паркоместа. Това е в синхрон с плановете за развитието на историческия център на столицата и множество предложения от граждани експерти за обособяване на площада като публични пространство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст