ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В СОС е ужасно, защото са се събрали хора, плюли се доскоро, признава Григорова

В Столичния общински съвет е ужасно, защото са се събрали хора, които допреди две седмици най-махленски са се плюли.

Това призна Ваня Григорова – общински съветник от “БСП за България” в интервю за Българското национално радио. Тя посочи и че е неприемливо да има районни кметове, които да искат още по две седмици, за да се справят с разчистването на падналите дървета.

По отношение на поведението на новия кмет Васил Терзиев Григорова заяви, че той е бранен от въпросите на общинските съветници с апаратни хватки.

По думите й стратегията на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” – “Спаси София” е да пазят Терзиев от всякакви въпроси.

“Аз исках да го попитам колко време ще им бъде нужно да разчистят улиците, и то съвсем добронамерено. Трябваше да му бъде зададен въпрос кой ще бъде заместник-кметът по транспорта, който е един ключов сектор, както и какво ще правят с дървесината“, поясни Григорова.

Тя добави, че според нея Терзиев няма да води прозрачно и отворено управление към столичани, че той дори по време на предизборната си кампания се е криел от дебати и е ходел на срещи с избиратели с охрана. Според Григорова причината е, че той продължава да възприема работата си в общината като управление на компания, без да си дава сметка, че да управляваш общество, означава да се вслушваш в него.

Във връзка с избора на председател на Столичния общински съвет, какъвто до този момент не е осъществен, Григорова изрази мнение, че ако неговата кандидатура не е базирана на обща политика, то буквално на следващото заседание той може да бъде махнат.

От друга страна тя сподели, че в сегашния фрагментиран общински съвет ще има възможност да се прокарат и решения, които са полезни за софиянци.

Тя коментира, че “сглобката” на национално ниво скърца, но не се разпада и една от причините затова е свързана и с факта, че Терзиев е станал кмет. От друга страна тя не изключи възможността “Спаси София” да напусне коалицията на “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, заедно с която трите формации номинираха Терзиев за кмет.

“ГЕРБ защо да не подкрепят Бонев, след като подкрепиха Терзиев – с отвращение, но преглътнаха”, постави реторичен въпрос Ваня Григорова, имайки предвид, че Борислав Бонев сам се оттегли от надпреварата за председател на Столичния общински съвет, след като стана ясно, че не се ползва с особена подкрепа.

В отговор на въпрос за новото ляво, Григорова коментира, че Корнелия Нинова си има нейните национални партийни дела, че тя няма пресечна точка с лидера на “БСП за България”, но от друга страна бе категорична, че дългосрочното обединение на отделните леви формации е правилният път и рецептата за успех.

Григорова подчерта, че е безпартийна и припомни изявления на Нинова от началото на кампанията й, че тя няма шанс на вота. Новата общинска съветничка обаче бе категорична, че в политиката няма как да има обиди. Призна обаче, че атаката в последните три дни преди балотажа, която била масирана, й дошла много. По думите й тя била в резултат на външна намеса – извън столицата, извън България – от амбасадата, където се притеснили, че ако не спечели кандидатът на ПП-ДБ-СС – Васил Терзиев, има опасност да падне кабинетът, каквито намеци направил Борисов. Според Григорова това обяснява и защо Бойко Борисов сменил позицията си само в рамките на два дни.

“Тези хора буквално бяха изпаднали в истерия и имаше защо”, добави Григорова и уточни, че по нейна информация в рамките на два дни били създадени две страници във “Фейсбук”, които публикували очернящи публикации срещу нея, и за това “спонсорите” им платили 8000 евро.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст