ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Габриел обясни по-подробно защо е напуснала предсрочно форума на ОССЕ в Скопие

Парламент Мария Габриел

Вицепремиерът Мария Габриел обясни по-подробно пред журналисти мотивите си да напусне предсрочно форума в Скопие на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Припомняме, че тя си тръгна вечерта на 29 ноември, ден преди към срещата да се присъедини руският външен министър Сергей Лавров. Същото направи и американският държавен секретар Антъни Блинкен.

Габриел бе категорична, че нейните ценности, както и тези на България – като член на ЕС и НАТО, не й позволяват да бъде на една маса с хора, които имат антибългарски и антиевропейски прояви. Тя добави, цитирана от БНР, че руската делегация представлява държава, която е определила България за неприятелска.

На въпрос дали ще бъдат сменени министрите при ротацията с премиера Николай Денков през март, каквито заявки направиха от ГЕРБ, вицепремиерът отговори, че не подхожда с презумпцията, че някой трябва да бъде сменен.

Тя припомни, че кабинетът има управленска програма със секторни политики и всеки министър е отговорен за изпълнението им – спазвайки сроковете, в които трябва да се приеме определено законодателство и да се извършат конкретни реформи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст