ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Простреляният от банковите обирджии в Благоевград е откаран във Военномедицинска академия

Военномедицинска академия

Простреляният 52-годишен мъж при днешния въоръжен грабеж в Благоевград е транспортиран от областната болница към Военномедицинска академия в София.

От отделението по хирургия в Благоевград потвърдиха, че на мъжа е направена операция, но по-късно е взето решение пациентът да бъде преместен. Оттам бяха лаконични в отговора си дали има опасност за живота на ранения, отговаряйки само че състоянието му е тежко.

Мъжът е бивш военен, той е служител на охранителна фирма и един от двамата мъже, които в момента на въоръжения обир са пренасяли в центъра на Благоевград няколко торби с пари от банковия трезор до паркирания наблизо инкасо автомобил. Грабежът е станал рано тази сутрин, на 2 декември. Вече е потвърдено от прокуратурата, че откраднатата сума е в особено големи размери.

Сигналът за стрелба в района на банката , намираща се на площад „Македония“, е подаден малко преди 6:30 часа сутринта. Нападателите са били трима мъже – въоръжени и маскирани.

Простреляният охранител е бил ранен в долната част на коремната област и своевременно транспортиран по спешност до областната болница.

Извършителите на въоръжения грабеж все още се издирват. Продължават огледите на местопрестъплението, разпитват се свидетели, преглеждат се записи от видеокамерите в района.

Разследването се води под надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград, която в съобщение до медиите официално потвърди, че става дума за “въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери“. Нападателите до този момент не са открити, уточняват от Българското национално радио.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст