ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спрете геноцида над Русе, молят граждани при първата копка на магистралата от Велико Търново до града им

По време на първата копка на автомагистралата “Русе – Велико Търново” група граждани посрещнаха официалната делегация от София с възгласи “Спрете геноцида над Русе”.

Те заявиха пред премиера Николай Денков, че настояват да се реши проблемът с чистотата на въздуха в Русе и поясниха, че русенци са подали над 1200 сигнала и затова молят да им се обърне внимание.

В отговор на оплакванията им министър-председателят обяви, че за първи път в България ще има наредба за миризмите от промишленото производство. Става въпрос за нова наредба, несъществуваща до този момент в законодателството, свързана с подобен тип замърсявания, които не подлежат директно на санкции.

“Част е от проблема е, че в момента няма такива разпоредби, които да се използват в такива случаи. Но не е лесен процесът”, обясни министър-председателят, цитиран от Българското национално радио.

Междувременно от Министерството на околната среда и водите съобщили, че във връзка с проблема на русенци министър Юлиян Попов ще посети града им на 9 януари.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст