ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП ще подкрепи ветото на президента за БТР-те за Украйна

“Ветото на президента върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна е правилно и ние ще го подкрепим”. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По-рано днес президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника. В мотивите към ветото е отбелязано, че народните представители не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост.

Нинова подчерта, че още от самото начало на тази сделка БСП е била против. Освен това подчерта, че мотивите на президента почти изцяло съвпадат с изказванията на групата от трибуната. “Аргументите ни бяха първо за липсата на достатъчно информация, второ – че нямаме доказателства, че тази техника е с отпаднала необходимост, трето – че тя може да бъде ползвана в бедствени ситуации, за охрана на оградата и т.н., и четвърто – че това дарение е в ущърб на националната сигурност и защита на националния интерес, националните граници и населението при бедствия и аварии”, обясни още тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст