ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

На КОП28 в Дубай инвеститори обсъждат финансиране на дейности за водата и природата

конференция по климата КОП28

България организира събитието “Финансиране на прехода: Перспективата на Централна и Източна Европа”

Събитие на високо равнище събира днес на конференцията по климата КОП28 в Дубай, Обединените арабски емирства, публични и частни, конвенционални и иновативни финансисти, за да насочи вниманието към  ключовите усилия за мобилизиране на мащабно финансиране за водата и природата, съобщи пресслужбата на КОП28, предаде БТА.

Председателството на КОП28 ще представи политики, фондове и инициативи, които работят за изграждането на по-стабилна глобална финансова архитектура и за напредъка в изпълнението на Програмата за адаптация от Шарм ел Шейх. КОП28 ще очертае пътя напред като средство за ускоряване на действията до КОП30, като се обърне специално внимание на водата и природата. Съорганизатор на събитието е Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

По-късно сесия за търговските решения за глобални действия за климата ще търси варианти на търговската политика, които да бъдат разгледани като част от справедливия и амбициозен глобален отговор на изменението на климата. Ще бъдат представени и конкретни действия и инициативи в областта на търговската политика, които могат да насърчат устойчивите практики и да допринесат за глобалните усилия в борбата с изменението на климата.

В съпътстващата програма на КОП28 се откроява представянето на втория документален филм на известния турски актьор и продуцент на документални филми Енгин Алтън Дюзятън, който е посветен на проблема с пластмасовите отпадъци и микропластмасата – едно от най-големите предизвикателства в човешката история.

В програмата в българския павилион на КОП28 дискусиите също са фокусирани върху финансирането на климатичните действия. Предвидени са три събития по егидата на Министерство на иновациите и растежа – “Финансиране на прехода: Перспективата на Централна и Източна Европа”, “Справяне с климатичния риск: да направим обществата и финансите устойчиви на бъдещи кризи” и “Разговор край огъня: Реални решения за осигуряване на климатична устойчивост на критичната инфраструктура”.

Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата се провежда от 30 ноември до 12 декември в Дубай.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст