ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

20 000 компании и контрагенти участват в избягването на санкциите, наложени на Русия, съобщи Василев

Виждаме доста сериозна активизация на внос и износ на стоки от Русия през българо-турската граница. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на финансите Асен Василев. 

Над 20 000 компании и контрагенти участват в избягването на санкциите, наложени на Русия заради водената от нея война срещу Украйна, съобщи финансовият министър Асен Василев.

Той каза още, че обикновено компаниите, които заобикалят санкциите, работят с “изрядни митнически документи”.

Предстои да се предприемат допълнителни мерки, за да се предотврати порочната практика, посочи Василев и начерта част от тях.

“Да бъдат обследвани много по-обстойно, всички документи да бъдат обследвани много по-обстойно, но това става, когато на чисто оперативно ниво се направи една много по-дълбока интеграция между различните отбори – този на Комисията (ЕК) и този на нашите “Митници”, каза Асен Василев.

По думите на министър Василев трафикът на “Капитан Андреево” е бил овладяван чрез бързо пропускане на превозни средства и съответно липсата на проверка.

Той участва в срещата на премиера Николай Денков с европейския комисар по финансова стабилност, финансови услуги и съюз на капиталовите пазари Марейд Макгинес.

След срещата, в която участва и министърът на енергетиката Румен Радев, се състоя съвместна пресконференция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст