ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Асоциацията на земеделските производители иска нов закон за арендата

Крайно време е да се разработи нов закон за арендата, който да защитава както собствениците на земя, така и тези, които плащат, за да я обработват.

За това настоя изпълнителният директор на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) Живко Живков, обявявайки, че от организацията му започват работа по такъв закон. За това информираха от Българското национално радио.

Той е на мнение, че вече е време да се започне работа по този така важен и наболял проблем с даването на земята под аренда и с изплащането на рентите. Трябва да се активизират всички земеделски стопани, всички държавни институции – и законодателни, и изпълнителни.

Живков настоява да се започне процес по създаване на подобен закон, за да може да бъдат защитени и двете страни в договорните отношения, наречени аренда, както и начините на нейното изплащане.
Живков обърна внимание, че периодично у нас се появява идеята – държавата да наложи таван върху изплащаните ренти, но това все още не се е случило и от Асоциацията смятат, че тази идея се нуждае от сериозно обсъждане.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст