ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Великобритания възнамерява да намали притока на легални мигранти

лондон парламент

Британският вътрешен министър Джеймс Клевърли заяви, че ведомството ще затегне правилата за получаване на визи и разрешителни за работа, за да намали притока на легални имигранти в кралството с 300 хиляди души годишно. Това той е казал в Камарата на общините на британския парламент.

„Моят план ще осигури най-голямото намаляване на нетната миграция в историята – около 300 000 души, които са влезли в Обединеното кралство миналата година, нямаше да могат да го направят, ако беше въведен по-рано. Предприемам решителни действия, за да спра скока на издадените работни визи и да спра тези, които искат да се възползват от нашето гостоприемство“, коментира Клевърли.

Предложенията на шефа на британското вътрешно министерство трябва да влязат в сила през 2024 година. Те включват 50% увеличение на минималната работна заплата, която работодателят в страната трябва да плати на чуждестранен служител, кандидатстващ за работна виза.

В края на ноември говорителят на британското вътрешно министерство Саймън Ридли заяви, че британското правителство не разполага с информация за местонахождението на повече от 17 хиляди нелегални мигранти, пристигнали в страната.

През изминалата година британските власти са отхвърлили молбите за убежище на 17 316 нелегални имигранти. Както посочва Ридли, причината за това е, че мигрантите не се свързват с властите, след като са поканени на интервю и им е изпратен въпросник за попълване. Служителят също така призна, че някои от тях са избягали и се укриват.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст