ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Великобритания ще подпише нов договор с Руанда за прехвърляне на мигранти

Джеймс Клевърли

Британският вътрешен министър Джеймс Клевърли планира да посети Кигали

Британският вътрешен министър Джеймс Клевърли ще подпише нов договор за блокираната от правителството сделка за предоставяне на убежище по време на посещение в Руанда, предадоха ДПА и БТА.

Клевърли планира да посети Кигали в момент, когато британският премиер Риши Сунак се опитва да коригира правни пропуски в плана за изпращане на мигранти в африканската държава след решението на британския Върховен съд да блокира тази политика. Планира се и приемането на закони, за да може британският парламент да потвърди, че Руанда е безопасна дестинация за търсещите убежище, които пристигат в страната.

Очаква се Клевърли да се срещне с колегата си Винсент Бирута, за да подпишат договор и да обсъдят ключови следващи стъпки по така нареченото партньорство за миграция и икономическо развитие, съобщи вътрешното министерство.

По време на първата си задгранична визита като министър на вътрешните работи Клевърли ще посети мемориала на геноцида в Кигали и ще се срещне със служители на базираната в руандийската столица британската Върховна комисия.

Правителството се надява, че коригираното споразумение, заедно със спешното приемане на закони, ще разреши проблемите, които накараха Върховният съд на Обединеното кралство да обяви схемата за изпращане на мигранти в Руанда за незаконна, отбелязва ДПА.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст