ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ГЕРБ-СДС ще участват само в заседанията за промени в Конституцията

На лидерска среща през миналата седмица, на която и аз присъствах, имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват нови трусове. Нашата група ще участва единствено в заседанията, които касаят измененията в Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерския съвет, докато няма ясен механизъм за взимане на решения.

Това заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. По думите й групата не поставя условия, а някой умишлено търси провокации, но не уточни кого визира. Тя обяви, че очакват да преразгледат отношението си към мнозинството и ако сметнат, че това е коректно отношение, може да продължат.

Атанасова допълни, че Бюджет 2024 не е одобряван от никого, но са си дали сметка какво означава държавата да няма бюджет. Според нея много по-важният въпрос е как ще продължат оттук-нататък. Тя призова всеки да преосмисли действията и думите си, защото без доверие не може да се продължи. Тя не потвърди информацията за възможна неформална среща със съпредседателя на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и финансов министър Асен Василев.

Депутатът Делян Добрев заяви, че темата за дерогацията за “Лукойл” вече е и европейска тема. По повод намерението на компанията да продаде активите си в България Добрев не изключи възможността в следващите дни от компанията да се опитат да провокират протести.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст