ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йотова за “Лукойл”: Чакаме до дни да изникне и името на евентуалния купувач, който очевидно е договорен

Илияна Йотова коментира протестът на земеделците

Вицепрезидентът Илияна Йотова вижда опасност за потребителите след предупреждението на “Лукойл”, че може да продаде рафинерията “Нефтохим Бургас”.

Йотова попита как и кой ще гарантира цените на горивата. Вицепрезидентът коментира и новото напрежение в управляващото мнозинство. 

За Йотова няма нищо изненадващо в информацията за намеренията на “Лукойл” да продаде активите си в България – новина, съобщена преди седмици от финансовия министър Асен Василев в интервю за изданието “Файненшъл таймс”.

За вицепрезидента по-важни са други въпроси – какво ще се случи с рафинерията в Бургас и ще бъдат ли запазени хилядите работни места там. 

“Как ще осигурят работа за хората, как ще бъде запазена националната ни сигурност, как ще бъдат осигурени доставките и кой и как ще гарантира цените на горивата”, посочи тя.

“Този цирк, който се разиграваше последните 2 месеца – дерогация с един срок, с втори срок, ще има, ще няма. Очевидно целта беше да се заблудят българските граждани и да се спести истината. И да не се отговаря на неудобните въпроси. Според мен това е сюжет с продължение. Чакаме следващите дни да изникне името и на евентуалния купувач, който очевидно е договорен”, каза още Йотова.

Вицепрезидентът коментира и новото напрежение в некоалицията, този път заради освобождаването на директора на болница “Пирогов”. 

“Това са техни собствени вълнения, но аз по този повод искам да ви припомня един запис, в който господин Василев казваше, че този, който иска да остане министър, трябва с кървавия си подпис да гарантира чистката във всяко едно отношение на всички постове в държавата – да бъдат изчистени, казваше той, от хората на президента и на ГЕРБ”, припомни тя.

“Отговорът ми днес на вашия въпрос е този – очевидно директорът на “Пирогов” е поредният в този списък”, подчерта Йлияна Йотова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст